EbbingeKwartier

Route & Parkeren

Het Boterdiep en de Nieuwe Ebbingestraat zijn al eeuwenlang de noordelijke toegangspoorten van de binnenstad. Het Ebbingekwartier ligt op maar 500 meter afstand van de Grote Markt, maar is desalniettemin erg goed ontsloten.

Parkeren
Op vijf minuten loopafstand van de Grote Markt vindt u de grootste eenlaagse parkeergarage van Nederland met 1.200 parkeerplaatsen. Het vloeroppervlak meet 290 bij 120 meter, zo’n vijf voetbalvelden groot.
De garage is bedoeld voor binnenstadbezoekers, bewoners bóven de garage, buurtbewoners, personeel en bezoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De garage is geopend van 07.00 tot 23:00 uur. Uitrijden is altijd mogelijk. Het tarief is € 1,- per 25 minuten, en voor € 10,- parkeert u de hele dag. Er zijn ook voordelige abonnementen. 
Actuele informatie is hier te zien.


Ingang 1 - Boterdiep 45 -
 9712 LL Groningen
Ingang 2 - 
Boterdiep 85 - 9712 LP Groningen
Ingang 3 - 
Bloemsingel 10 - 9712 KZ Groningen

Voetgangers kunnen de garage in en uit via de volgende entrees tot het terrein: Noorderplantsoen en Centrum.

Openbaar vervoer
Over het Boterdiep en de Nieuwe-Ebbingestraat rijden diverse buslijnen die een rechtstreekse verbinding met de Grote Markt en het Centraal Station hebben. Op de website van Qbuzz kunt u meer informatie vinden over de dienstregeling.
Ook de Citybus rijdt door het Ebbingekwartier.  U kunt voor € 6,- parkeren bij Zernike, en met maximaal 5 personen met lijn 11 naar de Grote Markt via de Nieuwe Ebbingestraat. De bus rijdt via het Boterdiep weer terug naar Zernike.
Meer informatie over de Citybus is hier te vinden.
 Ebbingekwartier in beeld
Route en Parkeren