EbbingeKwartier

Tijd voor een nieuwe plek

Het einde van het Open Lab Ebbinge komt nu écht in zicht! Na het Ebbingekwartier weer opnieuw op de kaart te hebben gezet met een tijdelijk dorp, een openbare ruimte, vele events en activiteiten is het nu tijd om te verhuizen naar een nieuwe plek. Het Open Lab Ebbinge maakt ruimte voor de eerder geplande herontwikkeling van het gebied. Het Ebbingekwartier is een gewilde plek geworden om te wonen, werken en ondernemen dus: missie geslaagd!

Verhuizing paviljoens
De paviljoens verhuizen uiterlijk 1 april 2017. De meeste paviljoens hebben een nieuwe plek gevonden. Zo wisselt M0Bi het Open Lab Ebbinge in voor het Suikerunieterrein. En gaan De Chemie en SKSG verhuizen naar het Zernike.

Verhuizing stichting OLE
Stichting OLE heeft een tijdelijk nieuw onderkomen gevonden aan de Oosterhamrikkade 119. Vanaf die locatie houden we ons bezig met de laatste tijdelijkheden in het Ebbingkwartier. Per 1 maart verhuizen we naar ons nieuwe kantoor.
+ LEES VERDER
 
De openingstijden van ons nieuwe OLE-kantoor blijven hetzelfde, namelijk:

Dinsdag van 09:00 tot 14:00 uur
Woensdag van 09:00 tot 14:00 uur
Donderdag van 09:00 tot 13:00 uur

Postbus 1702
9701 BS Groningen

tel: (050) 280 27 48

FIT FEST @ The Student Hotel

Zaterdag 4 februari organiseren The Bootcamp Club, CaLipso Fit Studio en The Student Hotel Groningen, FIT FEST!

Een sportief & gezond festival met een grote verscheidenheid aan activiteiten: Zumba, paaldansen, the ultimate bootcamp, kickboksen en yoga. Daarnaast wordt er een fair georganiseerd waar je terecht kunt voor advies over fitness, eten & meer!

Timetable:

SESSION 1 (S1)
13:00 – YOGA / BOOTCAMP / POLE DANCE

SESSION 2 (S2)
13:45 – ZUMBA / KICKBOX / BOOTCAMP

SESSION 3 (S3)
14:30 – YOGA / KICKBOX / POLE DANCE

SESSION 4 (S4)
15:15 – ZUMBA / BOOTCAMP / POLE DANCE


+ LEES VERDER
 
Schrijf je in via deze link. En doe dat snel, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

nieuwe openingstijden

De openingstijden van het Infopaviljoen gaan vanaf 31 januari 2017 veranderen.

Je bent van harte welkom op de volgende dagen:

dinsdag: 09:00 - 14:00
woensdag: 09:00 - 14:00
donderdag: 09:00 - 13:00

Het is wel mogelijk om buiten de openingstijden op afspraak langs te komen. Mail naar info@openlabebbinge.nl of bel naar 050 – 280 27 48 om een afspraak te plannen.


+ LEES VERDER
 
Het informatiepaviljoen staat aan de Korendrift 7, naast de nieuwe busbaan.

Symposium De Stad Vernieuwt

Donderdag 15 dec: symposium Open Lab Ebbinge – De Stad Vernieuwt; innovatieve gebiedsontwikkeling na de crisis.

Bracht de crisis ons louter ellende? Welnee. We leerden wijze lessen en durfden het experiment aan. Op veel plekken in Nederland stimuleerde het ons zelfs tot innovatieve gebiedsontwikkeling. Open Lab Ebbinge is daarvan een prachtig voorbeeld. Ter lering, vermaak en afsluiting(?) organiseren we op donderdag 15 december een middagsymposium.

Info en opgave: http://www.openlabebbinge.nl/actueel/ole-symposium-de-stad-vernieuwt-innovatieve-gebiedsontwikkeling-na-de-crisis/
+ LEES VERDER

Nu de economische wind weer aantrekt, liggen er grote kansen om de innovaties een stap verder te brengen. Vertaald naar de opgaven van vandaag kunnen zij ons helpen om de mogelijkheden van een groeiende stad volop te grijpen.

Donderdag 15 december
Start: 13:00 uur, inloop vanaf 12:30 uur
Locatie: NP3 | M0Bi, Kolendrift 13, 9712 MT Groningen
Opgave: gewenst via http://www.openlabebbinge.nl/symposium/
Informatie programma: platformgras.nl | openlabebbinge.nl

Workout Park

Freerunners, trickers en bar brothers kunnen opgelucht ademhalen, want het Ebbingekwartier krijgt een heus Workout park!

Deze beweegtuin wordt aangelegd tussen de studentencontainers aan de Vrydemalaan. En 24 november om 16:30 uur wordt het parcours officieel geopend door wethouder Paul de Rook.
+ LEES VERDER
 
Sikkom schreef er onlangs een artikel over. Je leest het hier.

DOT kick off

Zaterdag 24 september is de kick off voor DOT! Tussen 13:00 en 01:00 uur wordt deze nieuwe plek in de stad geopend!

Voor de visuele prikkels zijn er een verzameling Streetart talenten die de ruimte gaan aanpakken onder muzikale begeleiding van een stapeltje doorgedraaide DJ’s.

Uiteraard kun je daarvan niet genieten met een droge mond en lege maag dus ook daarvoor zijn genoeg opties aanwezig.
+ LEES VERDER
 
DOT! was voorheen bekend als het Infoversum.

OPROEP nieuwe leden Kernteam

De laatste 10 – 15 jaar is er, in steeds wisselende samenstelling gewerkt aan de ontwikkeling van – en een gezonde toekomst voor – het Ebbingekwartier. Van buitenaf kwam eerst kwartiermaker Jeroen Saris en later de winkelstraatmanager Erwin van Leeuwen om samen met ondernemers ontwikkelingen vlot te trekken.

Overblijfsel van deze hulp is het Kernteam Ebbingekwartier. Hierin zijn verschillende groeperingen vertegenwoordigd: (creatieve) ondernemers, het Open Lab Ebbinge, bewoners en de gemeente. De lijnen binnen deze club zijn kort. Er wordt informatie uitgewisseld en gezamenlijk opgetrokken om van het Ebbingekwartier voor zowel bewoners als ondernemers en nog aantrekkelijker gebied te maken.

Het Open Lab Ebbinge stopt haar activiteiten aan de Kolendrift aan het eind van dit jaar. De ontwikkelingen op het voormalig Gasfabriekterrein gaan op dit moment snel en de bouwactiviteiten zullen de komende jaren in een stroomversnelling komen.

Hiermee gaat ook het kernteam een nieuwe fase in: er blijft afstemming nodig maar de blik moet de komende jaren meer gaan naar consolideren. Hoe kunnen we activiteiten organiseren die zorgen voor een aangenaam klimaat om in te wonen maar ook om in te ondernemen. De handelskade aan het Boterdiep, tussen de Brouwerstraat en de Korenstraat is een plek waar voor een breed publiek evenementen georganiseerd kunnen worden.

Voor deze nieuwe fase zijn nieuwe mensen nodig! Zowel ondernemers als bewoners die de mogelijkheden zien en de uitdaging aan willen gaan.

Ben of ken jij iemand die het Ebbingekwartier mee de toekomst in helpt? Laat het ons weten! Hieronder staan de contactgegevens.

+ LEES VERDER
 
Wil je meer weten: maak via onderstaande gegevens een afspraak en we praten je bij!

Wilma Naaijer
Ondernemersvereniging Ebbingekwartier
info@tbinnenhuis.nl
050 - 312 31 97


Gerrit Schuurhuis
Open Lab Ebbinge
info@openlabebbinge.nl
050 - 280 27 48

Let's Gro 2016

Van 8 tot en met 12 november vindt de vierde editie van Let’s Gro plaats. Het festival over de toekomst van Groningen en regio. The Holland WebWeek Groningen (THWWG) zou, na een succesvolle start in 2015, ook dit jaar weer worden georganiseerd. De organisaties van beide festivals zijn, vooral omdat er een duidelijke overlap is in thematiek en visie, met elkaar in gesprek gegaan en hebben besloten de krachten te bundelen. Het beste van beide werelden is bij elkaar gebracht en beide organisaties gaan verder onder de naam Let’s Gro met als gemene deler en ondertitel: ‘Tomorrow’s Way of Life’.

Het programma
Let’s Gro 2016 gaat over het Groningen van morgen. Hoe zorgen we voor betaalbare zorg en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt? Hoe kan technologie bijdragen aan een stad waarin het nog beter toeven en ondernemen is? Waar liggen kansen en uitdagingen? Succesvolle onderdelen van de Holland WebWeek Groningen worden in het programma van Let’s Gro geïntegreerd. The ‘Battle of the Schools’, waarin teams van MBO en HBO studenten 48 uur lang aan verschillende ‘future proof’ opdrachten werken. De publieksdag; ‘IT’s Saturday’, een dag die jong en oud de leuke en spannende kanten van IT en online laten zien en natuurlijk de uitdagende themabijeenkomsten en inspirerende avondsessies.
Hoe het programma er exact uit komt te zien, maakt de organisatie nog bekend.
+ LEES VERDER
 
Zie ook de website,
of kijk op facebook

Stadsstrand blijft

Goed nieuws: het stadsstrand naast DOT is een blijvertje! Bos & Bos Catering, de exploitanten van DOT, gaan het openbare strand in onderhoud en beheer nemen.

Het stadsstrand werd in het Ebbingekwartier tijdelijk in gebruik genomen voor de conferentie Building the future of health. Maar het werd al razendsnel een hele populaire plek om te zonnen, chillen en zwemmen.

Een super toevoeging aan het Ebbingekwartier!

( Het is trouwens verboden de houten GRAS-boot te beklimmen en er vanaf te springen, de bekeuring hiervoor is € 90,-. )

+ LEES VERDER
 
foto: SIKKOM.nl

Wordt u de nieuwe eigenaar van De Chemie?

De ondernemersclub in De Chemie is uit hun jasje gegroeid en zijn daarom op zoek naar een nieuwe plek in de binnenstad. Bij deze bieden ze het pand te koop aan.

Te koop:

Multifunctioneel pand (288 m2) met dakterras (72 m2) & buitentrap! Het gebouw is in zeer goede staat en voorzien van alle gemakken en benodigde apparatuur. Het is daarom direct inzetbaar op een nieuwe plek.

Ken of ben jij iemand die interesse heeft in overname van dit pand? Laat het De Chemie dan weten via 050 – 230 78 16. De gouden tip wordt beloond met een volledig verzorgde citytrip!

Kijk op www.dechemie.nl/verkoop voor meer info, foto’s en plattegronden.

+ LEES VERDER
 
Een aantal specificaties van het pand (totale oppervlakte 360m2):

•16 units met betonvloeren: 288 m2
•4 betonvloeren als dakterras met hekwerk: 72m2
•Binnentrap
•Buitentrap
•Toiletblok (2 wc’s / 1 urinoir) inclusief apparatuur
•Keukenblok inclusief apparatuur
•Rolluiken / zonwering
•Kunststof kozijnen (met draai/kiepramen)
•Wandgoten
•Airco/verwarmingsunits
•Vergaderruimte met bar en tekenwand
•Systeemplafonds
•Vloerbedekking
•Binnen- & buitenverlichting
•Meterkast (36 groepen)
•Alarminstallatie & rookmelders
•Blusapparatuur & noodarmaturen
•Mechanische ventilatie

ARCHIEFEbbingekwartier in beeld

EBBINGEKWARTIERTERREIN

Waar vroeger de gasfabriek stond is nu een open terrein: het Ebbingekwartierterrein met een stadsstrand, een speelweide en een evenemententerrein. Om zelf iets te organiseren of juist naar toe te gaan. Het hele jaar open! 

Op de hoogte blijven? 
Facebook: Ebbingekwartierterrein

Open Lab Ebbinge (OLE) is een proeftuin in de tijdelijkheid van de stedenbouw, waarbinnen de mogelijkheden van het kortstondige en veranderlijke heden worden onderzocht, uitgewisseld en gepresenteerd. Innovatieve bouw met paviljoens en horecavoorzieningen. Info paviljoen, open maandag t/m donderdag 10.00-16.00 uur. www.openlabebbinge.nl

Geschiedenis: Vroeger werd het gebied ook wel CiBoGa genoemd. De Ga stond voor Gasfabriek.

Alles weten over de geschiedenis?
Kijk op je smart Phone: www.ebblab.nl en beleef en ontdek het gebied.
QR: Op het hele terrein vindt je QR borden >>> scan en ontdek nog meer!!