EbbingeKwartier

Ervaar het Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier broeit en bloeit! Op vrijdag 19 mei & zaterdag 20 mei 2017 verklaren de horeca-ondernemers rondom het Ebbingekwartier het terrasseizoen voor geopend. De deelnemende horeca ondernemers zetten hun deuren wijd open en nodigen jou, je vrienden en familie van harte uit om te proeven wat het Ebbingekwartier te bieden heeft. Wellicht is een leuke terrastocht een geweldige tijdsbesteding voor dit weekend.

Dus kom vrijdag en zaterdag naar het Ebbingekwartier en geniet van meerdere activiteiten, voorstellingen en lekkere speciaalbiertjes en hapjes op ons onze zomerterrassen.


Deelnemende ondernemers:
- DOT
- De Garage Bar & Food
- Plaza Danza
- The Student Hotel
- Simplon Jongerenhotel
- De Toeter
- Het Paleis
+ LEES VERDER

Zie ook het Facebook evenement: <klik hier>

De TOETER: Boek vrijdag 19 en/of zaterdag 20 mei een elektrosloep voor maar €40,- per uur (ipv €50,-) vanaf Het Ludina Terras op vertoon van dit bericht.

Salmagundi's opent 2 februari

Op donderdag 2 februari opent Salmagundi's de Wereld Keuken. Vanaf dan kunnen gasten iedere donderdag en vrijdag genieten van een smakelijk wereldgerecht bereid door de koks, Rasool en Arjen.

Rasool is gevlucht uit Iran waar hij een eigen restaurant had. Hij is sinds 1 1/2 jaar in Nederland en kan niet wachten om Nederlanders kennis te laten maken met gerechten uit zijn geboorteland.

Rasool kookt iedere donderdag een verrassend gerecht uit het Midden Oosten. De Iraanse keuken is één van de oudste keukens ter wereld, veelzijdig en met een verfijnd aroma.

Op de vrijdagavond een ander wereldgerecht. Elke avond ook een ' vega-variant'!

Een wereldhap voor maar € 12,50. Oosterhamrikkade 8C Groningen.
+ LEES VERDER
 
Real Food by Creative People.
See you at Salmagundi's.
Reserveren via Facebook of telefonisch 06 27 62 12 61.

Interview De Oude Gasfabriek in Misset Horeca

Onlangs verscheen er in Misset Horeca een interview met de eigenaren Feico Risakotta en Aldwin Bruin van grand café en restaurant De Oude Gasfabriek.

Feico en Aldwin hebben elkaar 10 jaar geleden leren kennen tijdens een kookworkshop. De plannen die ze tijdens de kookworkshop gesmeed hebben, konden na 10 maanden van verbouwen eindelijk gerealiseerd worden in de monumentale Loods (voorheen Oberland).

In het interview vertelt Feico over de bijzondere kaart. “Met de Oude Gasfabriek bieden we een keuken waar zowel veganisten als carnivoren heerlijk kunnen dineren. De verhouding nu is ongeveer 50 procent vlees of vis en 50 procent vegetarisch”.
+ LEES VERDER
 

De Oude Gasfabriek op Facebook: < klik hier >   Maar ga vooral eens op bezoek!

De Oude Gasfabriek in de Loods

Grand café & restaurant De Oude Gasfabriek heeft deze maand haar deuren geopend in De Loods, waar eerder restaurant Oberland gevestigd zat. Eigenaren Aldwin Bruin en Feico Risakotta zetten in op een succesvol restaurant voor een breed publiek in het prachtige monumentale pand.

Er heeft een behoorlijke verbouwing plaatsgevonden om het voormalige restaurant Oberland te transformeren in grand café & restaurant De Oude Gasfabriek. Ondanks de verbouwing zijn de karakteristiek elementen van De Loods, die in begin twintigste eeuw behoorde tot de gasfabriek van Groningen, goed bewaard gebleven. De industriële inrichting benadrukt daarbij de historie van het gebouw. De verbouwing heeft alleen aan de binnenkant plaatsgevonden. Het gebouw is namelijk van het Groninger Monumenten Fonds dat de buitenkant volledig gerenoveerd heeft vlak voordat het pand in 2014 tot horecagelegenheid verbouwd werd.

Risakotta is behalve eigenaar tevens chef-kok van het restaurant en heeft met uiterste zorg een menukaart ontwikkeld. De menukaart is uniek, want er is naast alle gangbare gerechten onder andere gedacht aan veganistische en koolhydraatarme gerechten. Ook aan andere diëten en wensen is gedacht en kunnen worden geserveerd. Smaakvolle gerechten worden geserveerd door een team van koks die eerder in hun carrière werkzaam zijn geweest in de keukens van Michelin sterrestaurants.
+ LEES VERDER
 
Met die ervaring is het niet verwonderlijk dat het mogelijk is om in De Oude Gasfabriek een vijfgangen diner te nuttigen. Toch is het ook mogelijk om met een klein budget te genieten van kwalitatief hoogstaand eten. De Oude Gasfabriek is geopend voor lunch, vergadering, borrel en diner, maar ook een kop koffie en een stuk huisgemaakt gebak zijn er te verkrijgen.

Voor meer informatie, reserveringen of het bekijken van de menukaart, zie: www.deoudegasfabriek.nl.

DOT zoekt artiesten

DOT (voorheen: Infoversum) opent 23 september. Voor een streetartfestival een dag later kunnen graffiti-artiesten zich aanmelden.

Met de thema’s vintage, urban, streetfood, meetingpoint, friends en welcome kunnen graffiti-kunstenaars op zaterdag 24 september tussen 13:00 en 17:00 aan de slag tijdens het streetartfestival bij DOT in het Ebbingekwartier.

Die dag staan er acht witte containers klaar die dienen als afrastering voor het terras van de multifunctionele locatie van Bos&Bos Catering.

Inschrijven kan via info@dotgroningen.nl. Het mooiste werk wordt beloond met 1000 euro, cash!
+ LEES VERDER
 
Zie ook het bijgaande artikel uit het Dagblad van het Noorden.

Opening Student Hotel

Donderdag 29 september is de officiële opening van The Student Hotel Groningen. Tijdens ‘BedTalks’ worden lokale, inspirerende sprekers uitgenodigd.

Ook zijn en talkshows en discussies over verschillende onderwerpen, waaronder slowfood, entertainment en healthy aging. Daarnaast zijn er interactieve workshops (salsa dansles) en worden er toffe cadeaus weggegeven.

Het programma:
  • 14:30 – Opening ceremony
  • 15:00 – 21:00 Talks, workshops and talkshows
  • 21:00 – 00:00 – Cocktails, live music & dancing

Meer details worden gepost op het Facebook – evenement.
+ LEES VERDER
 
Tickets bestellen kan HIER.

Club40+ in DOT

Vrijdag 7 oktober wordt CLUB40+ the evening party georganiseerd in DOT (voorheen: Infoversum). Een feestje van 19:00 tot 01:00 uur speciaal voor de plusminus 40+er.

Met soul, funk en disco vanaf de 70′s tot en met muziek van nu. Het feest is binnen & buiten, met lights en dancefloor, goed geluid en beeld.

Ticketinfo:
Early Bird: € 7,50
Presale: € 10,-
Door: € 15,-
+ LEES VERDER
 
HIER is meer informatie te vinden.

Infoversum wordt restaurant

Het Infoversum wordt congrescentrum én restaurant met ‘urban streetfood’ en een groot buitenterras.

In een conceptplan dat vrijdag naar de gemeente Groningen is gestuurd formuleren de nieuwe eigenaren Bos & Bos Catering het als volgt: ‘een multifunctionele locatie waarin de functie van theater, restaurant, congreslocatie, educatief centrum en ontmoetingsplaats samengevat kunnen worden.’ De nieuwe eigenaren, eveneens genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2016, hebben bij de gemeente aangegeven met alle liefde zorg te dragen voor het tijdelijke stadsstrand.

De komende maanden wordt het pand verbouwd en opent haar deuren dit najaar.
+ LEES VERDER
 

Foodtruck Festival de Culinaire Verleiding

Een heerlijk warm zonnetje, een sprankelend roseetje en veel lekkere en bijzondere gerechtjes. Het is alweer lang geleden maar de herinneringen zijn nog zó vers!
Toch is er al bijna weer een jaar voorbij, is het al juni, en de organisatie maakt zich weer gereed voor een nieuwe editie vol culinair geweld. 

De Culinaire Verleiding wordt een beleving; naast het vele lekkere eten bieden we vermaak.

Vrijdag 3 juni: 17:00 tot 22:00 uur
Zaterdag 4 juni: 11:00 tot 23:00 uur
Zondag 5 juni: 12:00 tot 22:00 uur


Op het Ebbingekwartierterrein, de entree is gratis!


+ LEES VERDER
 
Voor meer informatie check www.deculinaireverleiding.nl.

Geheimzinnige kiosk

Al enige tijd stond er naast het voormalige Regulateurshuis op het Ebbingekwartier een geheimzinnige tent. In de tent werd druk gewerkt aan een kiosk die geheel is opgetrokken uit marmer. Vrijdag 29 januari werd de tent weggehaald en is voor het eerst het resultaat te zien! 

De kiosk staat vast aan ‘Proeflokaal ‘t Kantoor’, de nieuwe brasserie op het Ebbingekwartier. De kiosk heeft een andere naam dan het Proeflokaal, namelijk Regulierskiosk. Reinder Lanting is de uitbater en heeft hoge verwachtingen: “We hebben straks een mooi terras, een gezellige brasserie en in de keuken bereiden we broodjes, hamburgers en andere kleine hapjes voor voor zowel het café gedeelte als voor de afhaalkiosk” .

Donderdag 25 februari opent de nieuwe brasserie haar deuren.

Update.....de vloer geschuurd en de komende dagen het laatste schilderwerk klaar maken....en dan kan de grote schoonmaak beginnen.....De KPN (in november aangevraagd) komt donderdag 25 febr dan word de leiding gelegd en dan duurt het nog een paar dagen voor de aansluiting, ook het elektrisch komt eind volgende week, ook dit is al in november aan gevraagd. Het komt er op neer dat we donderdag nog niet open kunnen, stel dat er nog vorst komt........Dus we stellen het nogmaals weer 1 of 2 weken uit, helaas.........

+ LEES VERDER
 
Proeflokaal 't Kantoor op Facebook: klik hier

foto's: Open Lab Ebbinge en Proeflokaal 't Kantoor

ARCHIEFEbbingekwartier in beeld
Eten en Drinken