EbbingeKwartier

Lepeltje Lepeltje

Groningen maakt zich op voor drie dagen Bourgondisch genieten. Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni 2015 vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje plaats. Het Ebbingekwartier zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. En het beste nieuws? De toegang is gratis!

Eten
Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hier vind je geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens vanuit het gehele land, aangevuld met lokale Groningse smaakmakers.

Cultuur
Geniet van toffe live bands en dj’s terwijl je lekker op het grootse terras zit met een heerlijk speciaalbiertje of wijntje in de hand. Voor kinderen is er zelfs een speciaal kinderprogramma waarbij voldoende te beleven valt.

Markt
De markt is een plek waar je spullen kan kopen waar je blij van wordt, omdat ze duurzaam, lokaal of gewoon leuk zijn! Je vindt er alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

Info & locatie
Lepeltje Lepeltje is van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni elke dag geopend vanaf 12 uur tot diep in de avond. Lepeltje Lepeltje bevindt zich op het Ebbingekwartier (Ciboga-terrein) aan het Boterdiep in Groningen. Bekijk het volledige programma op www.lepeltje-lepeltje.com.


+ LEES VERDER

 

Wij houden niet alleen van lekker eten, maar ook van een feestje. Op zaterdagavond kan je na 24.00 uur direct door naar de Simplon naar de officiële afterparty van Lepeltje Lepeltje. Daar funken Rohbadobh, Jasper Staal en Jay-P door tot in de late uurtjes.

Volg Lepeltje Lepeltje:

https://www.facebook.com/lepeltjelepeltje
https://twitter.com/lepeltjeNL
http://instagram.com/lepeltjelepeltjeNL
http://www.lepeltje-lepeltje.com/

De Culinaire Verleiding

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni wordt het Ebbingekwartierterrein ingericht als het culinaire centrum van de stad Groningen. Van foodtrucks en eetstands, tot Surinaamse roti en Hollandse runder stoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Voor ieder wat wils.

Naast dit culinaire festijn is er live- muziek, met optredens van diverse bands en dj’s. Bovendien zal er een openlucht-theater zijn én is er vermaak voor de kleintjes, zoals springkussens en een knutsel area. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk!

Ben je zelf een culinaire createur, hobby kok of food liefhebber en wil je met een foodtruck of verkoop stand op de Culinaire Verleiding komen staan? Stuur dan een email naar info@peppercatering.nl voor meer informatie. Van de 30 standplaatsen zijn er nog maar enkele beschikbaar, wees er dus snel bij!

+ LEES VERDER

 
Klik hier om naar het Facebook evenement te gaan.

Culinaire Zwerftocht Hortusbuurt

De Bewonersorganisatie Hortusbuurt Ebbingekwartier organiseert dit jaar voor de vijftiende keer de Culinaire Zwerftocht, traditioneel op de woensdag voor Hemelvaart, dit jaar dus 13 mei.

Bij de Culinaire Zwerftocht eten de deelnemers een driegangenmaaltijd, waarbij ze voor elke gang naar een ander restaurant in de buurt wandelen. In elk restaurant staat een grote tafel klaar voor de culinaire zwervers. Zo kunnen de deelnemers aan de zwerftocht niet alleen verschillende restaurants leren kennen, maar maken ze ook kennis met hun buurtgenoten.

De kosten zijn 27,50 euro per persoon, inclusief een drankje na afloop in café de Minnaar.

Elf restaurants doen mee: Asia Today, Bla Bla, Eetcafe 73-2, Eetwaar, Fortuna, Kaap Noord, Macedonië, Oberland, het Paleis, Rigoletto en de Zevende Hemel.

Al deze restaurants zetten hun beste beentje voor om een mooi menu te maken.

+ LEES VERDER


Aanmelden kan via bestuur@hortusbuurt.nl.

De kaarten kunnen op 13 mei tussen 17:00 en 18:00 uur opgehaald en betaald worden (contant) in café de Minnaar.


TheaterTapas

27 & 28 Februari:
De makers van Theatertapas toveren bijzondere locaties in het Ebbingekwartier om tot kleine theaters. Dit jaar heeft de organisatie weer een heerlijk menu samengesteld met theater, muziek, spoken word en beeldende kunst.

In de categorie theater neemt Romke Kroes je mee naar de wondere wereld der houtbewerkers; Poetry Circle Groningen daagt je uit met hun directe ‘spoken word’ voorstellingen en de confronterende dansvoorstelling van Chiemi Fukumori bevraagt authenticiteit. Oude bekenden van Theatertapas Michel Velt en De Dikke Dingen komen wederom ten tonele met nieuwe voorstellingen waarin beeld de boventoon voert: Michel combineert beeldende kunst met dans en DDD maakt bijzonder montagetheater. Meer progressieve theatervormen zijn het objecttheater van Jasper Vaesen, illusietheater van Thomas van Ek en ‘last but not least’ muziektheater van Sharon Doelwijt.

Uiteraard staan er ook weer bijzondere locaties op het menu van Theatertapas: een overzicht van zowel makers als locaties vind je hier. Als toetje van het festival kun je op vrijdag- en zaterdagavond nagenieten van live muziek. Het muziekprogramma en de kunstenaar worden later bekendgemaakt.

+ LEES VERDER

 

Oktoberfeest

Na het overdonderend succes van de tweede editie vorig jaar vindt a.s. zaterdag 4 oktober de derde editie van het Oktoberfeest Groningen plaats in een verwarmde tent op het Ebbingekwartierterrein.

Korte samenvatting van een Oktoberfeest. In München wordt jaarlijks het groot spektakel georganiseerd. Over de hele wereld krijgt het Bayerische Oktoberfest veel aandacht en staat zuidelijk Duitsland in de spotlights met het traditioneel volksfeest dat zijn weerga niet kent. Met gevoel voor traditie, respect voor de bijbehorende klederdracht, liefde voor de muziek en met name de indrukwekkende pullen bier die bij het feest horen, komt het Oktoberfeest dit jaar wederom naar de stad Groningen.

Zaterdag 4 oktober geht’s wieder loss en kunnen de fans van dit feest in plaats van auf der Autobahn richting Duitsland gaan, nu in Groningen aanschuiven aan de lange biertafels en in een geweldige entourage genieten van Bier und Gesang. U waant zich werkelijk waar in het zuiden van Duitsland maar in werkelijkheid bent u in de binnenstad van Groningen. Drink een pul bier, Weisswein of eet een Bratwurst en geniet van geweldige live artiesten. Kortom, SUPER TOLL!

Tijdens het Oktoberfeest treden live artiesten op die garant staan voor vermaak in de puurste vorm, geheel in stijl van de Oktoberfesten, maar ook met een vette Hollandse knipoog.
 

+ LEES VERDER

Kijk voor meer info, kaartverkoop en complete line-up op de site:  <klik>

Café de Boer geopend

Café de Boer is geopend aan de Nieuwe Ebbingestraat 117, voorheen café Bellevue. 
Met een nieuwe uitbater, Marc Veeninga, met een nieuwe inrichting, met elke dag een daghap voor € 7,50, en vaak live-muziek. 

+ LEES VERDER

 

Oberland in De Loods

Begin maart heeft restaurant Oberland haar deuren op het Ebbingekwartierterrein geopend. Een half jaar lang is er door horecaondernemer Frank Mulder hard gewerkt aan de verbouw van het bijna 100 jaar oude monumentale bedrijfspand. Het gebouw is met minimale middelen getransformeerd tot een sfeervol restaurant, waarin veel karakteristieke elementen op prachtige wijze behouden zijn gebleven.

Het restaurant omvat een voor Groningen onderscheidend concept; zowel qua interieur als de menukaart. De inrichting is stijlvol functioneel en sluit erg goed aan bij het industriële karakter van het pand.

De menukaart is even no-nonsense als de inrichting en wordt gekenmerkt door Duitse en Oost-Europese georiënteerde gerechten, zoals flamkuchen, Thüringer braadworst en pastrami. Het restaurant is zes dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Zodra het weer het toelaat, wordt ook het aangrenzende terras aan het stadsstrand geopend.
+ LEES VERDER

 Voor meer informatie en reserveringen zie: http://www.oberland.nl/

Asia Today

Geopend aan de Nieuwe Ebbingestraat 74: ASIA TODAY,  een trendy Aziatisch restaurant met een fusion keuken die uniek is in het Noorden. 
Fusion betreft een combinatie tussen de verschillende eetculturen, zowel de geheimen van de Oosterse keuken als de Westerse keuken. 

+ LEES VERDER

Trapani Gelato

 Sinds april, Nieuwe Ebbingestraat 27 : Trapani Gelato, voor een heerlijk vers ijsje, een (nieuw) broodje ijs, heerlijke handgemaakte chocolade en verse espresso.

+ LEES VERDER

 

Theatertapas

Op zondag 26 februari 2012 vindt de tweede editie van Theatertapas plaats in het Ebbingekwartier. Het festival met kleine hapjes theater op locatie is een vervolg op de succesvolle try-out van 2011. 
Bezoekers stellen hun eigen culturele menu samen aan de hand van een menukaart waar de voorstellingen op beschreven staan.
Het festival start om 13.00 in Plaza Danza aan het Boterdiep en eindigt op dezelfde plek met echte tapas van restaurant Voilá en een gezellige muzikale afsluiter.

+ LEES VERDER

Theatertapas is een initiatief van beginnende theatermakers en kunstenaars uit NoordNederland. De organisatie wil kunstenaars een podium bieden voor nieuw werk. Cultuurliefhebbers, programmamakers en scouts kunnen op dit festival proeven van het nieuwste werk.
Theatertapas toont theater en kunst op locatie. Dit jaar is het de beurt aan het
Ebbingekwartier. De voorstellingen zijn te zien in Plaza Danza, Het Paleis en Simplon.
Ook bijzondere locaties zijn ter beschikking gesteld, zoals het kantoor van Propaganda Vormgevers, het voormalige brommerzaakje aan het Boterdiep en de nieuwe architectonische containerconstructies aan de Kolendrift.

Kaarten
Een kaartje kost 12,50 euro en geeft je toegang tot het festival met vier voorstellingen
naar keuze. Een kaartje reserveren is aan te raden. Reserveren kan vanaf 06-02-2012 door contact op te nemen met de theatertapasreserveringslijn via het telefoonnummer 06-49191256. Maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 10.00 uur en 20.00 uur.

Meer informatie: www.theatertapas.nl.

Foto: werk van Yotka Kroeze (theatertapas 2011), gemaakt door Andrea Hooymans.

Best New Hotel Concept 2010

Het hotel van Het Paleis was genomineerd voor Best New Hotel Concept 2010 door VENUEZ Hospitality & Style magazine. Maar helaas...

+ LEES VERDER

De jury heeft het moeilijk gehad, maar uiteindelijk is Casa 400 uit Amsterdam als winnaar verkozen.
VENUEZ Hospitality & Style Magazine is een innovatief horeca tijdschrift die deze prijs uitgeeft. Het tijdschrift geeft informatie over design, producten en nieuwtjes uit het restaurant en hotel bedrijf.
De winnaars zijn 29 november 2010 bekend gemaakt in Grand Hotel Huis Ter Duin te Noordwijk.Ebbingekwartier in beeld
Wat is het Ebbingekwartier?

Het Ebbingekwartier broeit en bloeit. Op loopafstand van de Grote Markt in Groningen zijn vele winkels, bedrijven en culturele instellingen te vinden die een breed aanbod van producten en activiteiten bieden waarover u op deze site meer informatie kunt vinden. Lees verder »

Kansen voor ondernemers!
Adverteren op de LICHTKRANT ?
Lees verder »