EbbingeKwartier

Facebook

Er is nu een Facebookpagina opgezet waarop alle ondernemers van de Nieuwe Ebbingestraat automatisch hun ondernemersberichten kunnen laten verschijnen. 
De pagina is HIER te vinden.

Meewerkende ondernemers met een eigen Facebookpagina kunnen deze laten linken aan de nieuwe Nieuwe Ebbingestraat pagina, de berichten verschijnen dan automatisch op deze verzamelpagina.

Het werkt heel eenvoudig: stuur een mail met de link van je facebookpagina naar info@domino-design.nl, en de rest gaat vanzelf. 

Dit is een initiatief van Andrew Zeegers van Domino Design, Nw Ebbingestraat 31.

Hieronder staat nog een uitgebreidere handleiding.


+ LEES VERDER

 
Hoe werkt het? Heel eenvoudig:

 • kijk op de volgende link: https://www.facebook.com/pages/Nieuwe-Ebbingestraat/456304557831378?ref=hl
 • op de startpagina van deze Facebook pagina verschiijnen al jullie berichten, dit geeft een gevarieerd en vrolijk overzicht van alle activiteiten in de Nieuwe Ebbingestraat.
 • het werkt zeer eenvoudig: ik ben gewoon gaan zitten en ben jullie bedrijfspagina’s gaan ‘liken’. Vanaf dat moment verschijnen jullie berichten automatisch op deze verzamelpagina.
 • Spreekt je dit aan stuur dan de link naar jouw bedrijfs-facebokpagina in een mailtje naar info@domino-design.nl, (dat is het e-mailadres van Andrew Zeegers van Domino Design, die deze Facebookpagina is begonnen) en dan ‘like’ ik jullie bedrijfspagina. Vanaf dat moment verschijnen jullie aanbiedingen, jullie fanmailberichten, jullie updates automatisch in deze bedrijfpagina van de Nieuwe Ebbingestraat.
 • Dit is geheel verblijvend en uiteraard niet verplicht, Maar zie de mogelijkheid om ons als straat te profileren en hier een levendige pagina van te maken.
 • Daarna ga ik vragen of mijn fans van mijn bedrijfspagina ook deze pagina van de Nieuwe Ebbingestraat gaan liken. En mocht je dat willen, doe dat dan ook want dan krijgen we heel wat traffic op de pagina n.l. De gecombineerde fans van alle ondernemingen in de Nieuwe Ebbingestraat.

Ommelandermarkt

Zaterdag 8 maart, van 10:00 tot 16:00 uur: OMMELANDERMARKT op het Ebbingekwartierterrein.
Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

+ LEES VERDER

 
Zie ook de website: klik hier

Ommelandermarkt

Zaterdag 8 februari, van 10:00 tot 16:00 uur: OMMELANDERMARKT op het Ebbingekwartierterrein. 
Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.

+ LEES VERDER

 
Zie ook de website: klik hier 

Ommelandermarkt

 Zaterdag 14 december, van 10:00 tot 16:00, op het Ebbingekwartierterrein: Ommelandermarkt. 

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.


+ LEES VERDER

Lokaal voedsel staat op nummer één tijdens de markten maar dat is niet het enige. De Ommelander Markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Christmas Goodie Event

Donderdag 12 en vrijdag 13 december van 18:00 uur tot 21:00 uur is de locatie 'het Gasfornuis' een ware kerstbeleving die u als bedrijf de mogelijkheid geeft uw eigen kerstborrel en kerstkado vorm te geven.
Bedrijven kunnen 's avonds hun personeel uitnodigen voor de kerstborrel op de Christmas Goodie Event. U kunt ook uw eigen kerstkado (goodie bag) samenstellen. Met uw medewerkers shopt u bij de meer dan 15 kramen die u de keuze biedt uit meer dan 200 producten. U bepaalt van te voren het maximaal te besteden bedrag per medewerker. Daarnaast is het voor u een ideale aangelegenheid om uw netwerk uit te breiden door het brede scala aan deelnemende bedrijven.

+ LEES VERDER

Een initiatief van Glamorous Goodies.
Informatie: Ina Ebbinge, 06-10263580, goodieevents@gmail.com

Vrijdemalaan open

Antonius Deusinglaan dicht, Vrydemalaan open

Sinds 1 juli is het Ebbingekwartier vanuit noordoostelijke richting anders bereikbaar. De Antonius Deusinglaan, via de noordzijde van het UMCG, is nu afgesloten.

Automobilisten die willen parkeren in parkeergarage Boterdiep kunnen via de nieuw aangelegde Vrydemalaan rechtstreeks naar deze garages rijden.
Verder de binnenstad inrijden? Dan gaat de route via Petrus Campersingel – Damsterdiep – Schuitendiep of Korreweg – Nieuwe Ebbingestraat / Boterdiep.
Fietsers, bussen, taxi’s en hulpverleningsdiensten kunnen via de Vrydemalaan rijden.

Hier is de plattegrond als PDF te zien.

+ LEES VERDER

 

- Meer weten? Kijk op gemeente Groningen -

Braderie Nieuwe Ebbingestraat

Op de tweede vrijdag in mei, 17 mei a.s., wordt van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Braderie in de Nieuwe Ebbingestraat gehouden. 
De kraamhouders vullen dan met tientallen kramen de gehele autovrije straat.
Er zijn veel terrassen, er is muziek, en we duimen voor mooi weer.


+ LEES VERDER

 foto: braderie 2012

Fair Business street 2013

Woensdag 17 april wordt de Nieuwe Ebbingestraat 'Fair Business Street 2013' .

Winkeliers uit de straat laten zich door studenten van Noorderpoort adviseren over eerlijk en duurzaam ondernemen. Een startsubsidie van de Groninger City Club helpt hen het advies uit te voeren.

Woensdagmiddag 17 april tussen 14:00 en 17:00 uur zijn er kinderactiviteiten in de straat: kramen met leuke spelletjes en een speurtocht. Gratis deelname en een ijsje als beloning.

Van 17 - 30 april met actiekaart korting op fairtrade en duurzame producten bij de deelnemende winkeliers (herkenbaar aan de fair-business vlag).

+ LEES VERDER

Op een speciaal actiekaartje staan aanbiedingen; van fairtrade bananen tot minder milieubelastende verf. De actiekaartjes worden op 17 april uitgedeeld in de straat. Ook worden ze huis aan huis verspreid in de omliggende straten en zijn ze te vinden bij de openbare bibliotheek en deelnemende winkeliers (op = op).

Meer informatie: www.fairbusinessstreet.nl

plantenbakken

Het is gelukt, binnenkort worden er 8 grote robuuste plantenbakken in de Nieuwe Ebbingestraat geplaatst. 
Ondanks alle bezuinigingen heeft het College van B&W afgelopen dinsdag 2 april toestemming gegeven voor de aanschaf van de bakken.
Het initiatief komt voort uit het project Winkelstraatmanagement, waarin de gemeente winkelgebieden met perspectief aan de randen van de binnenstad ondersteunt. Om de plaatsing mogelijk te maken ondanks gemeentelijke bezuinigingen, is voor een unieke constructie gekozen: de gemeente verzorgt de plaatsing en beplanting van de bakken, terwijl de ondernemersvereniging verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer. 

De houten bakken creëren een warme en tegelijk stoere sfeer en passen bij daarmee bij het creatieve imago van de Nieuwe Ebbingestraat. De beplanting zal bestaan uit struiken en kleine bomen.

+ LEES VERDER

 

groenmarkt - bloemetjesmarkt 2.01

Goede Vrijdag, 29 maart:

Groenmarkt - Bloemetjesmarkt 2.01 op het Ebbingekwartierterrein, van 9:00 tot 17:00 uur.

 • ecologisch tuinieren
 • natuurtextiel
 • slakkenrace
 • DJ Swoolish
 • bloementapijt
 • tuindecoratie
 • kenniscentrum cultureel erfgoed
 • daktuinen
 • gratis compost

+ LEES VERDER

 

GROENmarkt - bloemetjesmarkt

Goede Vrijdag 29 maart, Ebbingekwartier

Als aanvulling op de traditionele Bloemenjaarmarkt die ieder jaar op Goede Vrijdag in de stad Groningen plaatsvindt, wordt dit jaar een extra markt georganiseerd. In het Ebbingekwartier wordt voor het eerst de GROENmarkt georganiseerd, een soort van verlengstuk van de bestaande markt. Wij nodigen u en uw bedrijf/organisatie graag uit om deel te nemen aan de GROENmarkt!
De GROENmarkt wordt georganiseerd door SPEK (Stichting Programmering Ebbingekwartier) in samenwerking met de gemeente groningen.

De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n 130.000 bezoekers. Verspreid over de Oude Ebbingestraat, Grote Markt, Waagplein, Vismarkt, A-Kerkhof en Westerhaven staan ruim honderd marktkooplieden uit het hele land. Zij verkopen hoofdzakelijk verse snijbloemen, kamerplanten, bloembollen, zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren.

Waarom we deze extra markt organiseren?

+ LEES VERDER

 

We willen meer aandacht genereren voor de andere mogelijkheden voor tuin en stadsnatuur. Daarom nodigen we organisa- ties, bedrijven en instellingen uit die zich richten op duurzaamheid, ecologie, biologisch tuinieren, eten uit je eigen stads- tuin, volkstuinen, bijen, stadsvogels, hergebruik van regenwater, minder verharde tuinen, groene daken, bloemen en plan- ten als voedselbron of als grondstof voor kleding.


Op deze markt kunnen bezoekers waren kopen en zich laten informeren door diverse organisaties die verschillende onder- werpen toelichten en demonstreren. Op de markt kan natuurlijk ook lekker gegeten worden of een kop thee van de mobiele schenkerij gedronken.

Staan op de traditionele Bloemetjesmarkt bloemen en planten vooral als ‘sier-object‘ centraal, op de nieuwe GROENmarkt in het Ebbingekwartier staat vooral het ‘(be)nut(ten)’ centraal.

De markt moet een mix zijn van enerzijds marktkooplui die hun waren aanprijzen als anderzijds een informatiemarkt waar diverse instellingen de verschillende toepassingen als invalshoeken toelichten en demonstreren.

Wie we uitnodigen:

Bijenverenigingen, ecologische en/of biologische groente- en fruittelers, natuurproducten (o.a. kleding), vergeten groenten, eetbare bloemen, workshopgevers van bijvoorbeeld guerilla-gardening, rotonde hoveniers, alternatieve bestrijdingsmidde- len, tuinarchitecten, volkstuinverenigingen, Landschapsbeheer, de Milieufederatie en anderen.

Meedoen? ....
wat hebben we te bieden?
We hebben een unieke marktlocatie, het Ebbingekwartierterrein, gelegen op 300 meter van de binnenstad van Groningen. Gelegen aan een speelweide en zandstrand (3 hectare autovrij) met 1200 parkeerplaatsen onder de markt!
Wij zorgen voor:

• kramen
• samenwerking & communicatie met de Bloemenjaarmarkt (130.000 bezoekers) • elektra
• muziek
• aankleding
• vergunningen
• picknickplekken
• kinderaktiviteiten
• toiletten
• marktmeester
• promotie (pers, website, facebook en twitter)

Standhouders zorgen voor een flitsende kraaminrichting met bloemaanverwante artikelen. Laten we er een fantastische GROENmarkt van maken!

Waarom meedoen?

De GROENmarkt is de gelegenheid om:

• een nieuwe klantenkring aan te boren.
• het verhaal achter je producten en/of zaak te vertellen. • op een andere manier te presenteren.
• promotie maken
• extra verkoopmogelijkheid
• netwerken
• versterken door verbinden
• meedoen met een nieuw initiatief.
• passie delen.

Onze selectie criteria zijn oa:

• soort product
• kwaliteit
• herkomst (bij voorkeur streekproducten) • productieproces
• vernieuwend
• duurzaamheid
• passie

Wanneer?

Zowel de Bloemenjaarmarkt als de GROENmarkt vindt plaats op vrijdag 29 maart 2013 van 9.00 uur - 17.00 uur, op het Ebbingekwartierterrein (Boterdiep - langs het fietspad aan de Kolendrift).

Aanmelden: info@spek.nu

Ommelandermarkt

Afgelopen zaterdag 9 februari 2013 was er weer een Ommelandermarkt op het Ebbingekwartierterrein. Heerlijke en eerlijke producten uit Ommeland. Een aanrader! Niet alleen producten van het land of uit de kas, ook zelfgemaakte taarten, soepen, sappen, pofferts en wat Groningen nog meer te bieden heeft.
De volgende markt wordt gehouden op 9 maart.
Kijk op www.ommelandermarkt.nl voor meer informatie.

+ LEES VERDER

 

Ondernemersvergadering

Voor de leden van de Ondernemersvereniging Ebbingekwartier:

29 Januari 18:15 uur
Het Paleis, Erlenmeyerzaal
Vergadering Ondernemersvereniging Ebbingekwartier

Er wordt voor eten gezorgd. Ivm de catering zou het fijn zijn als de leden die NIET komen zich even afmelden!

Wilma Naaijer
Ondernemersvereniging Ebbingekwartier
Nieuwe Ebbingestraat 15
9712 NC  Groningen
050-3123197
www.tbinnenhuis.nl
w.naaijer@tbinnenhuis.nl

+ LEES VERDER

1e ommelandermarkt 2013

De eerste Ommelandermarkt van 2013 vindt plaats op zaterdag 9 februari. In januari zal er in verband met Eurosonic geen Ommelandermarkt zijn.

+ LEES VERDER

Vanaf februari kunt u voor alle (h)eerlijke streekproducten uit de regio weer op het Open Lab Ebbinge terecht. In de wintermaanden wordt de Ommelandermarkt gehouden in het historische gebouw De Loods. Tot dan!

10e Nieuwsbrief Winkelstraatmanagement

De 10e Nieuwsbrief Winkelmanagement is nu verschenen.

Met o.a. aandacht voor:

- Braderie Oude Ebbingestraat
- Opening Open Lab Ebbinge
- Parkeergarage Boterdiep
- Groenproject
- Kunstproject

< klik hier voor de nieuwsbrief - PDF >

+ LEES VERDER

Erwin van Leeuwen
winkelstraatmanagement Ebbingekwartier
06 - 2220 6502
lelionvastgoedadvies@gmail.com


Wilrik Bijaard
assistent winkelstraatmanager
06-11599504

Sint Martinus optocht - zaterdag 10 november

Dit jaar zal voor het eerst ook een échte Sint Martinus-optocht door de stad gaan. Initiatiefnemer is de bewonersorganisatie Hortusbuurt/Ebbingekwartier. Volksvermaken ondersteunt dit evenement van harte.
Sint Martinus te paard loopt zaterdag zelf mee, ook de jeugdafdeling van Showband Excelsior doet mee. De winkeliers van De Beren en de Nieuwe Ebbingestraat delen snoep uit aan alle kinderen en ouders die met lampions meelopen in de stoet.

De start van de kinderoptocht is om 16:30 uur vanaf de Beren (bij de Jumbo Korreweg), via de Nieuwe Ebbingestraat gaat het naar het Evenemententerrein Ebbinge.

Maar: Sint Martinus staat voor barmhartigheid. Daarom zal er ook een inzamelingsactie voor de Stadse voedselbank aan het evenement gekoppeld worden. Hoe? Dat zie je aan het eind van de optocht om half zes.

(Doelgroep: kinderen van 3 t/m 9 jaar en hun ouders)
Zie ook www.hortusbuurt.nl en www.volksvermakengroningen.nl.

+ LEES VERDER

Sint Martinus Bisschop,
Roem van alle landen.
Dat wij hier met lichtjes lopen
is voor ons geen schande.
Hier woont een rijke man,
die ons wel wat geven kan.
Geef me een appel of een peer;
kom van 't hele jaar niet weer.
't Hele jaar dat duurt zo lang
dat mijn lichtje branden kan.

--------------------------------------------------

Elf november is de dag,
dat mijn lichtje,
dat mijn lichtje,
elf november is de dag,
dat mijn lichtje branden mag.

---------------------------------------------------

Sint Maarten, Sint Maarten.
De koeien hebben staarten.
De meisjes hebben rokjes aan.
Daar komt Sint Martinus aan.

---------------------------------------------------

Sunter-Meerten tuutje,
Mien voader dij hait Luutje,
Mien mouder dij hait Jantje,
Geef mie wat in t haandje.
6eef mie n appel of n peer,
kom van t haile joar nait weer.

9e Nieuwsbrief Winkelstraatmanagement

De 9e Nieuwsbrief Winkelmanagement is verschenen.
Deze staat bijna geheel in het teken van de openingsmanifestatie van het Evenemententerrein Ebbingekwartier die van 20-22 september plaats vindt. Het team van Wilma Naaijer (voorzitter ondernemersvereniging, t Binnenhuis), Wout Havinga (EKO-plaza) en Maik van Heerd (de Toeter) hebben samen met ons een mooi programma in elkaar gezet waarmee dit brede openingsfeest een behoorlijk ondernemerskarakter krijgt. Doel is een zeer positieve uitstraling op de winkels en ondernemers in de Nieuwe Ebbingestraat en het Boterdiep te krijgen. Wij hopen dat iedereen daar aan meewerkt met ludieke acties.

< klik hier voor de nieuwsbrief >

+ LEES VERDER

 De Oude Ebbingestraat gaat vrijdag 21 september los met een eigen Braderie. Rieteke van Riets Lingerie is de grote animator achter deze activiteit geweest. Ik wens jullie allemaal alvast veel plezier en succes en zal nog proberen een advertentie te organiseren zodat het succes nog groter wordt.

Erwin van Leeuwen 
winkelstraatmanagement Ebbingekwartier
06 - 2220 6502
lelionvastgoedadvies@gmail.com


Wilrik Bijaard
assistent winkelstraatmanager
06-11599504

8e Nieuwsbrief Winkelstraatmanagement

De 8e Nieuwsbrief Winkelmanagement is verschenen.
Met onder meer:
Braderie Oude Ebbingestraat - opening evenemententerrein OLE - opening terassen - aanlegsteiger - beach-volleybaltournooi - hollandhuis - ommelandermarkt.
U kunt hem HIER als PDF lezen.

+ LEES VERDER

Wilt u reageren?
Dan kunt u contact opnemen met:
Erwin van Leeuwen
06-22206502
lelionvastgoedadvies@gmail.com

Voorjaarsbraderie & Standwerkersconcours


Op de tweede vrijdag in mei, 11 mei a.s., wordt van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Braderie in de Nieuwe Ebbingestraat gehouden.
De kraamhouders vullen dan met tientallen kramen de gehele autovrije straat, ook is er dit jaar weer een standwerkersconcours. De beste standwerkers van Nederland zullen weer de strijd aangaan om de prijzen ter veroveren die mee gaat tellen voor de titel van de beste standwerker van 2012 in Nederland. Voor de kinderen is er een leuke draaimolen. Er zijn veel terrassen, er is muziek, en we duimen voor mooi weer. 

+ LEES VERDER

De foto's zijn van de braderie in mei 2011.

Nieuwsbrief Winkelstraatmanagement

De 7e Nieuwsbrief Winkelmanagement is verschenen.
Met onder meer: Uitslag enquête - Pinbetalingen - Nieuwe terrassen - Plantenbakken.
U kunt hem HIER als PDF lezen. En de enquête staat HIER.

+ LEES VERDER

U kunt uw op- en aanmerkingen kwijt via:

lelionvastgoedadvies@gmail.com

Nieuwsbrief nr. 5 Winkelstraatmanager

De 5e Nieuwsbrief van het winkelstraatmanagement is verstuurd en hier na te lezen. Met o.a. de Nieuwjaarsborrel in het Heerenhuis op dinsdag 24 januari.

Reageren? Graag!
Erwin van Leeuwen: lelionvastgoedadvies@gmail.com
of via info@ebbingekwartier.nl.

+ LEES VERDER

Nieuwjaarsborrel

Beste ondernemers in het Ebbingekwartier,

We gaan een goed Ebbingekwartier-jaar afsluiten: De nieuwe Ebbinge gekozen tot MEEST GASTVRIJE STRAAT van Groningen!!!!!
Dit en nog veel meer willen we met z'n allen vieren en wel op dinsdag 24 januari. We zijn dan van harte welkom vanaf 17.30 uur bij Het Heerenhuis aan de Turfsingel.
Jullie winkelstraatmanager Erwin van Leeuwen zal dan rond 18.15 uur het jaarprogramma presenteren.
Maar er is meer!!!

+ LEES VERDER

Onder de aanwezigen wordt een mooie prijs verloot; met je personeel varen op De HeerenSloep door de Groningse Diepen (grachten).
Deze vaart, inclusief drankjes wordt u aangeboden door Het HeerenHuis. Je kunt voor de verloting je visitekaartje deponeren bij ontvangst.

Ivm de hapjes graag via een mailtje laten weten of je komt en met hoeveel personen!!
lelionvastgoedadvies@gmail.com of info@ebbingekwartier.nl

Een voorspoedig 2012

Namens de Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011, de Nieuwe Ebbingestraat wensen wij u

EEN VOORSPOEDIG 2012 !
 

 

+ LEES VERDER

Trofee ‘Meest gastvrije winkelstraat van Groningen’ aan Nieuwe Ebbingestraat uitgereikt

GCC-voorzitter Bert-Jan Hakvoort heeft afgelopen woensdag de trofee ‘Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011’ aan de Nieuwe Ebbingestraat uitgereikt. Wilma Naaijer, voorzitter van de ondernemersvereniging Nieuwe Ebbingestraat, nam de trofee in ontvangst.
De trofee is een bevestiging van de positieve ontwikkeling die de Nieuwe Ebbingestraat de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het is daarnaast een mooi begin van 2012 en tevens een goede motivatie om de positieve lijn verder door te trekken.
 


+ LEES VERDER

Van 7 november tot 10 december vond de verkiezing voor de Meest Gastvrije Straat plaats, die is georganiseerd door de Groninger City Club en de Groninger Gezinsbode. In totaal hebben zo’n 1000 personen een stem uitgebracht. Dit gebeurde aan de hand van criteria als veiligheid, winkelmix, netheid en de manier waarop de bezoeker in ondernemingen in de deelnemende straten wordt benaderd. De Nieuwe Ebbingestraat had op alle onderdelen de beste score.

Meest Gastvrije Winkelstraat

De Nieuwe Ebbingestraat is verkozen tot Meest Gastvrije Winkelstraat van Groningen!

Dankzij ons aller inspanningen kunnen we ook met recht zeggen dat het GOED gaat.
Zie ook de Groninger Gezinsbode: < klik hier >

+ LEES VERDER

Bert-Jan Hakvoort, voorzitter van de Groningen City Club, overhandigt volgende week de trofee ‘Meest Gastvrije Straat van Groningen 2011’ aan Wilma Naaijer, voorzitter van Ondernemersvereniging Ebbingekwartier, waar ook de Nieuwe Ebbingestraat onder valt. De Nieuwe Ebbingestraat had op alle onderdelen de beste score.

Wordt de Nieuwe Ebbingestraat de meest gastvrije winkelstraat van Groningen?

De Groninger binnenstad kent veel leuke winkelstraten. Het winkelaanbod is enorm, en in bijna iedere straat kun je wel terecht voor een lekker kopje koffie of een heerlijk diner. Maar welke straat is nou het meest gastvrij? Waar vind je de beste combinatie van veiligheid, netheid, winkelmix, vriendelijke ondernemers en horeca? Stem mee en bepaal welke straat zich De Meest Gastvrije Winkelstraat van Groningen mag noemen! Stemmen kan tot 10 december.

+ LEES VERDER

Vijf redenen om op de Nieuwe Ebbingestraat te stemmen:

1.        Een veelzijdige winkelmix. Wie komt er niet bij het Onderdelenhuis? Boekhandel Riemer? Of Slagerij Gildehuus? Zie http://www.ebbingekwartier.nl/winkelen.html

2.       De onderscheidende winkels zoals Ekoplaza Natuurvoeding,  ’t Binnenhuis Woninginrichting en Schone Zaken -kleding van natuurlijke materialen. Zie http://www.ebbingekwartier.nl/winkelen.html

3.       Bekende restaurants zoals Balkanrestaurant Macedonië, Lunchroom De Rode Loper, Lunch- en dinercafé Bij Buurman. Zie http://www.ebbingekwartier.nl/eten-en-drinken.html

4.       Betrokken en actieve ondernemers die oog hebben voor kwaliteit en klantvriendelijkheid.

5.       Goed bereikbaar, door middel van fiets, auto  (met voldoende parkeergelegenheid in de overdekte parkeergarage Boterdiep) en openbaar vervoer. En op maar 400 meter loopafstand van de Grote Markt.

Stem daarom nu op de Nieuwe Ebbingestraat   < Klik hier >

Stemmen kan tot 10 december 2011. Rond 15 december wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

Albert Heijn Ebbingekwartier

Na lang wachten was het op 16 november eindelijk zover. De Albert Heijn Ebbingekwartier opende om 18:00 uur zijn deuren!

+ LEES VERDER

De supermarktmanager Harm Pijper is erg gelukkig met de nieuwe winkel:
"Wijzelf zijn erg blij met deze winkel en de locatie en hebben de indruk van omliggende middenstanders dat we erg welkom zijn. We zullen hopelijk samen de Nieuwe Ebbingestraat een goede impuls geven. De winkel wordt een typische binnenstad winkel, zoals we die ook al hebben aan de Brugstraat. Een assortiment dat zich vooral richt op verse produkten en dagelijkse behoeftes. De supermarktmanager en zijn team zullen zoveel mogelijk proberen om aan de wensen van hun klanten tegemoet te komen. Wij hopen op een vruchtbare samenwerking met de overige ondernemers uit de straat en zullen ons zoveel mogelijk conformeren aan akties die gezamenlijk op touw worden gezet".

3e Nieuwsbrief Winkelstraatmanager

De derde nieuwsbrief van winkelstraatmanager Erwin van Leeuwen is nu verstuurd. Met o.a. nieuws over Albert Heijn en de borrel in de Toeter op vrijdag 28 oktober.

+ LEES VERDER

Hier is de 3e nieuwsbrief te lezen <klik hier>.

Reageren? Graag!
Erwin van Leeuwen: lelionvastgoedadvies@gmail.com
of via info@ebbingekwartier.nl.

Verbetering winkelruimten Ebbingekwartier

De afgelopen maanden zijn er diverse winkels in het Ebbingekwartier verhuisd naar een nieuwe locatie. EkoPlaza en Schone Zaken zijn van het Boterdiep naar de Nieuwe Ebbingestraat verhuisd en ’t Binnenhuis heeft een gehele make-over gekregen. Binnenkort, op 16 november, opent de nieuwe Albert Heijn Ebbingekwartier zijn deuren halverwege de Nieuwe Ebbingestraat.

+ LEES VERDER

Schone Zaken in een nieuw jasje
Eco-bio-fairwear kledingwinkel Schone Zaken is verhuisd naar het voormalige Rietmeubelhuis aan de Nieuwe Ebbingestraat 16. Er is een nieuwe en ruimere winkel waar hetzelfde concept als voorheen wordt gehanteerd: het verkopen van kleding, ondergoed en accessoires van natuurlijke materialen, geproduceerd op een milieuvriendelijke- en sociaalverantwoorde wijze.
Zie: http://www.schonezaken.nl/

Biologische producten bij EkoPlaza
Ook nieuw in de Nieuwe Ebbingestraat is EkoPlaza. Maikel Natuurvoeding is van het Boterdiep naar deze nieuwe locatie verhuisd en heeft zich aangesloten bij de landelijke keten van biologische supermarkten Ekoplaza.
De grote winkel biedt een ruim assortiment aan biologische producten. Het concept ‘Natuurlijk, het beste voor iedereen’, geeft aan dat winkelen bij EkoPLaza een keuze is voor kwalitatief eten.
Zie: http://www.ekoplaza.nl/  

’t Binnenhuis met een nieuwe inrichting
Op 14 oktober is interieurspecialist ’t Binnenhuis heropend met een volledig vernieuwd interieur. Het concept, de speciaalzaak van Groningen op het gebied van producten in woningtextiel, blijft hetzelfde. De presentatie is echter totaal veranderd. Het vernieuwde interieur heeft  een nieuwe filosofie, daarnaast is er een nieuwe collectie toegevoegd. Het is vanaf heden mogelijk om alle materialen op grote kleurstalen te bekijken zodat een vakkundig advies nog duidelijker en persoonlijker wordt.
Zie: http://www.tbinnenhuis.nl/

2e Nieuwsbrief Winkelstraatmanager

Er is een tweede nieuwsbrief rondgestuurd door winkelstraatmanager Erwin van Leeuwen. Hieronder staan de links naar de tweede (en de eerste) nieuwsbrief.

+ LEES VERDER

Braderie groot succes

Mede dankzij het mooie weer is de braderie op vrijdag 13 mei een groot succes geworden. Het is de bedoeling elk jaar op de tweede vrijdag van mei een braderie te organiseren. Hier volgen enkele foto's van 13 mei...

+ LEES VERDER

Braderie 13 mei

Op vrijdag 13 mei wordt van 10.00-17.00 uur weer een braderie in de Nieuwe Ebbingestraat gehouden. De organisatie is in handen van huurkraam.nl.

+ LEES VERDER

Aanmelden is nog mogelijk voor winkeliers en marktondernemers, klik hier voor informatie. 
Ook ondernemers aan het Boterdiep en aan de Kop Korreweg zijn welkom.

Belangrijk: als je als winkelier in de Nieuwe Ebbingestraat niet mee wilt doen bestaat er wel de kans dat er een andere kraam voor je deur komt, houdt daar rekening mee!

ShopSpotter

Er is een handig en aantrekkelijk overzichtskaartje gemaakt: de ShopSpotter. Dit gratis gidsje toont de leukste shop-, kunst-, cultuur-, eet en drinkadressen van de noordelijke wijken en laat zien dat er in de Korrewegwijk, de Hoogte en het Ebbingekwartier veel te beleven valt.

+ LEES VERDER

Op 28 augustus -Gronings Ontzet- deelden tien jongeren de ShopSpotter uit aan het winkelend publiek in de binnenstad. De ShopSpotter is ook huis-aan-huis verspreid en te vinden op diverse plaatsen in de wijk.
Ondernemers uit deze wijken doen bovendien leuke aanbiedingen op de site van Onderneem 't.  
Ook een ShopSpotter ontvangen? Vraag een exemplaar aan via info@ikonderneemhet.nl.


De ShopSpotter is een uitgave van Onderneem 't.
Onderneem 't
stimuleert startend ondernemerschap en (door)groei van bestaande ondernemers in de wijk.
 

Nieuwe ondernemers in het Ebbingekwartier

In de afgelopen periode is het Ebbingekwartier weer een aantal nieuwe zaken rijker, waaronder het creatieve collectief Werk-Post in De Nieuwe Ebbingestraat.

+ LEES VERDER

Voor wie op zoek gaat naar iets dat nergens anders te vinden is, moet eens op zaterdag een bezoek brengen aan de winkel/atelierruimte aan de Nieuwe Ebbingestraat 50. Daar zit sinds kort het creatieve collectief WERK-POST dat met verschillende ontwerpers en vormgevers ontwerpen maakt op het gebied van onder andere textiel, fotografie en interieurdesign.

De verschillende ontwerpers werken in een gezamenlijke ruimte en verkopen hun eigen ontwerpen en producten tijdens de OPEN POST DAG. Daarnaast worden ook andere  bijzondere vondsten onder de aandacht gebracht van andere ontwerpers, zoals producten van Studio Violet, Rie Elise Larsen, Jurianne Matter en papieren ballonnen uit Japan. Daarnaast bieden ze ook verschillende workshops aan en bieden ze in opdracht volledige interieurconcepten aan.

Kijk voor meer informatie ops de website van werk-post.nl.

Nieuwe kringloop
Daarnaast is er onlangs ook een nieuwe kringloop van meer dan 700 m2 geopend op het Boterdiep met de naam Kringloopwinkel de Rommelmarkt. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website.
 

Gemeente start met winkelstraatmanagement in het Ebbingekwartier

Tijdens het bezoek van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken aan Het Paleis op maandag 25 januari 2010 maakte wethouder Jaap Dijkstra bekend dat de gemeente Groningen binnenkort zal beginnen met een pilot van winkelstraatmanagement in het Ebbingekwartier.

+ LEES VERDER

Doelstelling van de pilot winkelstraatmanagement is om samen met vastgoedeigenaren en ondernemers het ondernemersklimaat, investeringsklimaat en de leefbaarheid in de gebieden te verbeteren. Aan het einde van het bezoek deed staatssecretaris Frank Heemskerk de toezegging dat ook het Rijk een bijdrage zal gaan leveren aan de pilot winkelstraatmanagement in het Ebbingekwartier.

Samen met Wilma Naaijer van de Ondernemersvereniging verrichte Heemskerk vervolgens de start van het pilot-project door de winkelstraatmanagement-taart aan te snijden. Doelstelling is om samen met vastgoedeigenaren en ondernemers het ondernemersklimaat, het investeringsklimaat en de leefbaarheid in de gebieden te verbeteren.

Een winkelstraatmanager moet hierin het voortouw nemen en krijgt o.a. de opdracht om de bestaande ondernemersverenigingen te versterken; te werken aan gezamenlijke promotie en marketing; samen met politie en gemeente en ondernemers zorgen voor een betere uitstraling van de openbare ruimte en door middel van acquisitie van nieuwe winkelformules en ondernemers de leegstand terug te dringen.

De gemeente Groningen trekt hiervoor € 200.000 uit en aan het einde van het bezoek zegde staatssecretaris Heemskerk toe dat ook het ministerie van Economische Zaken deze pilot financieel zal ondersteunen.

Parkeren in het Ebbingekwartier voor 1 euro per dag

De Boterdiepgarage is de nieuwste garage van Groningen. Ter kennismaking geldt voor de hele maand december 2009 het tarief van 1 euro per dag.

+ LEES VERDER

De parkeergarage Boterdiep is de nieuwste en grootste gelijkvloerse garage van Groningen gelegen in het Ebbingekwartier. Kijk voor meer informatie op www.groningen.nl/parkeren.

Combineer het met Winterstad
Op nog geen vijf minuten lopen vanaf de parkeergarage Boterdiep bevindt zich de Ossenmarkt waar dit jaar de Winterstad zal plaatsvinden. Van 3 december t/m zondag 3 januari 2009 is er een grote ijsbaan en worden er daarnaast allerlei attracties, activiteiten en muziekoptredens georganiseerd. Schaatsen kunt u zelf meenemen of ter plekke huren. Het schaatsen is met de Stadjerspas gratis.

Kan wel. Maak je straat aantrekkelijk

Thema-avond met Nel de Jager, winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt, over hoe je een winkelstraat op de kaart kunt zetten

+ LEES VERDER

Lange tijd werd de Haarlemmerstraat in Amsterdam gezien als een hopeloze winkelstraat waar geen eer meer aan te behalen viel. Leegstand, een groot verloop van winkels en een algemeen gevoel van moedeloosheid overheersten in de lange straat.

Nel de Jager geloofde als een van de weinige wel in de mogelijkheden en heeft jarenlang met veel inzet, geloof en volharding een klein wonder tot stand weten te brengen: de Haarlemmerstraat is inmiddels een van de populairste winkelstraten van Amsterdam en ver daarbuiten met een grote publieksstroom en wachtlijsten voor de winkelpanden.

Zij wordt inmiddels door het hele land gevraagd om haar expertise in te zetten voor winkelgebieden die door een veranderende omgeving zich moet moeten herbezinnen op hun identiteit.

Datum: woensdag 14 oktober
Tijd: 18.30 uur
Plaats: Projectruimte Ebbingekwartier, Nieuwe Ebbingestraat 22
Toegang: gratis

Meld u aan voor de ondernemersvereniging

Binnen een jaar is het gelukt om het Ebbingekwartier als één gebied op de markt te zetten.

+ LEES VERDER

De gezamenlijke advertenties in de Gezinsbode onder de nieuwe naam en huisstijl zijn daarvan een mooi voorbeeld. In de media wordt het Ebbingekwartier steeds meer in positieve zin genoemd. De consument is er blij mee. Ook bij CIBOGA zit de gang er weer in. Op 26 april 2007 is de eerste paal geslagen voor de verdere nieuwbouw en de parkeergarage. Alle seinen staan op groen voor ons gebied. Het gemeente bestuur heeft het Ebbingekwartier onlangs aangemerkt als hét Creatieve Stadsdeel van Groningen. Creatieve bedrijvigheid zal in de toekomst mede beeldbepalend worden voor dit gebied. Begin 2009 opent Bloemsingel 10 als broedplaats voor kunst en cultuur zijn deuren. Dit betekent dat nieuwe winkels en ondernemers het gebied zullen ontdekken en als gevolg daarvan nieuwe bezoekers en consumenten.
Als 3 straten worden verenigd tot één gebied dan is het logisch dat ook de ondernemersverenigingen dit doen. Immers alleen door gezamenlijke inspanning kan wat nu in gang gezet is tot een goed einde gebracht worden.

Daarom zijn de ondernemersverenigingen Nw. Ebbingestraat en Boterdiep-Bloemstraat op 20 maart 2007 opgeheven en is de nieuwe ondernemersvereniging Ebbingekwartier opgericht.

De doelstelling van deze nieuwe vereniging is Het bevorderen van het ondernemersklimaat in het Ebbingekwartier. Het zwaartepunt van de werkzaamheden van het nieuwe bestuur zal erop gericht zijn om bovenstaande midden- en lange termijn ontwikkelingen te bevorderen en te zekeren.
Als het gaat om acties die het consumentenbezoek bevorderen wordt een beroep gedaan op de leden van de nieuwe vereniging. Het bestuur zal zich hiermee niet direct bemoeien. Organisatie en financiering zal vanuit de leden moeten komen.

In de praktijk betekent dit dat er slechts iets gebeurt als een ondernemer of een groepje ondernemers daar actie op onderneemt.

In samenspraak met de ondernemers zijn er een aantal projecten bedacht die van belang kunnen zijn:
• de braderieën (inmiddels is besloten de braderie van mei te laten vervallen)
• de feestverlichting in december
• de website ook voor consumenten toegankelijk maken
Maar er is ook ruimte voor allerhande eigen initiatieven.
Vindt een ondernemer het belangrijk dat hierin iets gebeurt dan kan hij samen met andere ondernemers een werkgroep vormen en de plannen daadwerkelijk uit gaan voeren.

Naast het bestuur, welke uit minimaal 3 mensen zal bestaan, wordt een klankbordgroep opgericht. Deze overlegt minimaal 3 maal per jaar met het bestuur over de stand van zaken.

De basiscontributie zal € 100,-- (excl. BTW) gaan bedragen. Hiervan worden zaken gefinancierd als administratieve kosten, Kamer van Koophandel, verzekeringen en het gezamenlijke lidmaatschap van de GCC.

U kunt u aanmelden bij de (voorlopige) bestuurders Wilma Naaijer ('t Binnenhuis, w.naaijer@tbinnenhuis.nl) en Bart Kempinga (OpMaat, opmaatstudio@planet.nl) of via de webmaster (info@ebbingekwartier.nl).

(april 2007)Ebbingekwartier in beeld
Wat is het Ebbingekwartier?

Het Ebbingekwartier broeit en bloeit. Op loopafstand van de Grote Markt in Groningen zijn vele winkels, bedrijven en culturele instellingen te vinden die een breed aanbod van producten en activiteiten bieden waarover u op deze site meer informatie kunt vinden. Lees verder »

Kansen voor ondernemers!
Adverteren op de LICHTKRANT ?
Lees verder »